Velikonoční beránek ze špaldové mouky
Ingredience:
300 g špaldové mouky, hrubá mouka (na vysypání formy), máslo (na vymazání formy),
4 vejce
200 ml mléka
100 g medu
4 čajové lžičky prášku do pečiva
100 g rozinek
110 ml oleje
Postup:
Předehřejeme...
Velikonoční nádivka s kopřivami
Budeme potřebovat:
1 chlebíčková veka (nejlépe celozrnná) nebo 6 celozrnných rohlíků5 vajec500g libového vepřového250ml mlékapetrželová naťnasekané mladé listy kopřivysůl dle potřebypepřmáslo na...
Veganská kopřivová polévka
Veganská kopřivová polévka
Pastinák a kopřiva se skvěle doplňují a tvoří zajímavou chuťovou kombinaci. Kopřivová polévka je skvělou jarní variantou jak doplnit železo a kyselinu listovou. Pro polévku jsou doporučené...
Minestrone
Na minestrone polévku budeme potřebovat:
4 lžíce olivového oleje600g čerstvé sezónní zeleniny podle chuti –rajčata, cibule, hrášek, fazole, cuketa, celer, mrkev, listový špenát, mangold, kapusta, pórek, česnek,...
Pomazánky
Sójová pomazánka
Na sójovou pomazánku budeme potřebovat:
200g uvařených sójových bobů5 stroužků česnekupolévková lžíce slunečnicového oleješpetka kmínušpetka soliVšechny suroviny utřeme a propasírujeme. Ozdobíme...